keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Toyota Carina E

Meidän piti  Jounin ja Kallen kanssa selvittää, että miksi autossa paloi abs vikavalo. Ensin testasimme takapyörien anturit, ja sen jälkeen luimme vikakoodit, josta selvisi, että oikean puolen etupyörän abs-anturissa oli vikaa. Kun sen saimme selville kokeilimme kuinka paljon anturi vastustaa virrankulkua ja sehän vastusti nii paljon, että sen toiminta ei ole mahdollista. Tästä autosta vikakoodit luettiin, auton mittariston valojen avulla, koska kyseinen auto on sen verran vanha , että siitä ei löydy OBD-pistoketta. Mittaristo vilkutti koodia 35 eli pyörän nopeustunnistin oikea etu- avoin virtapiiri.

               Tänään vaihdoimme toiseen takavaloon polttimon, koska siinä oli koskestushäiriötä.
Vanhalla polttimolla valo ei palannut ennenkö kopautti umpiota, jonka jälkeen valo paloi, jonka takia siis vaihdoimme uuden polttimon. Ja kun saimme uuden anturin, niin otimme vanhan pois ja laitoimme uuden kiinni, jonka jälkee me nollasimme vikakoodit, ottamalla akun napa irti.




Videossa näkyy kun abs merkkivalo vilkuttaa vikakoodia. kolme välähdystä enne taukoa ja viisi tauon jälkeen tarkoittaa sitä että vikakoodin numero on 35.

1 kommentti:

  1. Meidänkin autossa palaa tuo ABS vikavalo. Se on nyt menossa BMW-huoltoon lähiaikoina. Minulla aina tulee olla ohjekirja mukana, sillä en tiedä näistä valoista kovinkaan paljoa. Riittämiin on kaikenlaisia merkkejä. Hienoa että teillä homma hoitui. https://www.mrvuorinen.fi/

    VastaaPoista