keskiviikko 10. syyskuuta 2014

lisää sähköoppia ja yleismittarin käyttöä.


Virtamittaus

Pihtivirtamittarilla laturin toiminnan mittaus. Virtamittari laitetaan laturilta akulle menevään johtoon. Auto käymään ja kaikki mahdolliset sähkölaitteet päälle.



Vastusmittaus

Vastusmittauksessa mitataan sitä, kuinka paljon mitattava kohde vastustaa virran kulkua.
Muista myös laittaa oikean kokoinen vastusalue. Jos mittari näyttää 1. tai OL silloin vastus on ääretön. Ja jos mittari näyttää nollaa kohde ei vastusta lähes yhtään. Esimerkiksi potentiometrillä voidaan säätää vastusta portattomasti.
Kuvassa auton puolalta mitattu vastus.
Jännite mittaus
Yleismittarilla voidaan mitata myös jännitetta. Esimerkiksi akun jännitettä voidaan mitata siten, että yleismittarin johdot kytketään akkuun (plussa plussaan ja miinus miinukseen). Muista valita myös oikea asteikko, että näet kuinka paljon akussa on jännitettä.

1 kommentti:

  1. Sinulla on kyllä tässä blogissa hyvin kerätty pätevää tietoa autojen erilaisista huolloista ja korjauksista. Meidän autoon joudutaan ihan pian teettämään sähkötyöt ja korjaaja testasikin auton sähköjä yleismittarilla. Muistan, että akun jännitettäkin on mittailtu autosta useampaan kertaan. https://www.keravancarservice.fi/auton-saehkoetyoet

    VastaaPoista